همه چیز درباره “واکسن برای نوزادان ” + زمانبندی واکسن

آنچه در این مقاله میخوانیم

واکسن کودک

از زمانی که کودک شما به دنیا میاید سر و کار شما با تقویم و شمارش روزها زیاد خواهد شد از سه چهار روزگی گرفته که غربالگری رو انجام میدهید تا شصت روزگی نوزاد که قرار است برای تزریقِ اولین واکسن مراجعه کنید تا هجده ماهگی که اخرین واکسن دوران طفولیت تزیق میشود ، اگر شما اولین کودکتون را به دنیا اورده اید احتمالا برای اولین واکسن استرس زیادی داشته باشید پس برای کنترل این استرس و مدیریت صحیح این شرایط با ما همراه باشید.

اولین نکته که در تزریق واکسن باید بدانید در مورد خوراندن قطره استامینوفن به کودک قبل از تزریق است.

در این مورد نظریه های متفاوتی وجود دارد عده ای از درمانگرها معتقدند قطره استامینوفن داروی شیمیایی بی خطر و بی عارضه ای نیست پس همانقدر که بعد از تلقیح واکسن به کودک خورانده شود و جلوی تب شدید را بگیرد کافی ست واز طرفی وقتی قبل از تزیق داده میشود جلوی اثر مفید واکسن را میگیرد پس نیازی به خوراندن ان قبل از تزریق نیست.

زمانبندی واکسن نوزاد

و عده ای دیگر معتقدند کودکی که تب کند ، ممکن است این تب دیر و سخت فروکش کند پس بهتر است واکسن به صورت تک دوز داده شود.

در کل در هیچ رفرنس معتبری پروفیلاکسی استامینوفن قبل از تلقیح واکسن نداریم اما بر حسب تجربه ی اساتید این حوزه تجویز میشود.

نحوه محاسبه تعداد قطرات استامینوفن:

استامینوفن را باید دو برابر وزن کودک هر ۶ یا ۴ ساعت تا دو روز بدهید
مثلا:
اگر کودک شما ۶ کیلوگرم وزن دارد :
۶×۲=۱۲
هر ۶ ساعت ۱۲ قطره استامینوفن میدهید

مقالات بیشتر :  اطلاعیه مهم

پس به صورت صحیح بعد از تزیریق واکسن میتوانید استامینوفن را هر ۴ یا ۶ ساعت شروع کنید اما قبل از رفتن به مرکز بهداشت هم میتوانید به صورت یک بار دوبرابر وزن نوزاد استامینوفن را بدهید.

واکسن کودک

نکاتیکه در واکسن نوازادان باید رعایت کنید:

و اما ماه هایی که کوچولوی شما باید واکسن بزند:

  • بدو تولد
  • ۲ماهگی
  • ۴ماهگی
  • ۶ ماهگی
  • ۱۲ ماهگی یا یک سالگی
  • ۱۸ ماهگی
  • ۶ سالگی

نکاتی که در تزریق واکسن نوازد باید رعایت کنید:

حواستان باشد حتما استامینوفن را با قطره چکان و با دقت بدهید و هرگز حدودی و با اعتماد به دستتان اینکار را نکنید.
با توجه به شناختی که از کودکتان دارید میتوانید انتخاب کنید که استامینوفن را قبل از واکسن بدهید یا بلافاصله بعد از واکسن یا منتظر بمانید که اگر تب کودکتان از ۳۸ گذشت شروع کنید.

واکسن های ۲، ۴، ۶ ماهگی دقیقا مشابه هم هستند و شامل یک نوع واکسن خوراکی به نام فلج اطفال و یک نوع واکسن تزریقی به نام پنج گانه ( دیفتری_کزاز_سیاه سرفه _هپاتیت _آنفولانزا) به عضله پا هست.واکسن نوزاد

واکسن ۱۲ ماهگی که ام ام آر نام دارد شامل (سرخک _سرخجه _اوریون) خیلی متفاوت عمل میکند و به عضله بازو زده میشود و با تزریق ان کودک تب نمیکند و نیازی به دادن استامینوفن نیست اما یک هفته بعد ممکن است کودک کمی علایم بعد از تزریق واکسن مثل تب و دانه زدن را داشته باشد پس حواستان به کودک باشد.

واکسن ۱۸ ماهگی هم ماهیت متفاوتی دارد و شامل یک عدد واکسن خوراکی فلج اطفال و دو عدد تزریقی بنام های سه گانه (دیفتری_کزاز_سیاه سرفه ) و ام ام ار است که یکی به عضله دست و دیگری به عضله ران پا زده میشود

مقالات بیشتر :  درمان زردی نوزادان در ایام کرونا
shadi

shadi

آنچه در این مقاله میخوانیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *